Tuesday, March 21, 2017

MAD 2017

Assalammualaikum w.b.t

Hari ini kejar masa sebab tak tahu jalan...Otak dok memikior sampai sudah tak ingat jalan. Dulu dok hantaq tender guna jalan tu..tapi tu dari Pendang...Mai dari Kulim jadi haru sungguh.

Mujur mulut ni jenis buka..behenti tanya orang..Alhamdulillah sampai ..nak kata sesat..tak sesat..cuma tak jumpa.

Adegan yang tak sepatutnya berlaku kan otak dok penat memikior..boleh tersasul ketua fakulti..ingatkan student..seyes masa angkat muka tu.."krik..krik".
"Mesti dalam hati dia bicara..ish2 bertuah student ni".

Pergi tak expected apa pon..just ingat makan untuk raikan..Macam anak-anak klu kita raikan..makin suka dia..rasa diri begitu dihargai.
But first tabik spring kat pihak penganjur dan AJK Pelaksana.Terima kasih sepanjang hayat buat kalian. Yes bukan mudah kita nak lakukan sesuatu..then the "moment" tu sangat terkesan dalam jiwa aku..Ye la kan keja 10 thn tak pernah naik stage...sekolah pon tak naik..inikan pula. Rasa gembira rasa masalah kerja yang berbakul-bakul atas kepala hilang begitu saja. The best "moment" pic ..terima kasih adik..sbb ambik pic kak nampak kuruih..walaupon berat naik 10 kg..Semoga ALLAH membalas usaha adik yang begitu komited. Amin

Balik tu bagi abah tengok..abah belek2..ye la kan.dulu nak sambungkan..nak harap sapa..kat bawah pon ada tiga orang lagi..bila kerja bayo ptptn..bayo keta...gaji swasta hampa kira darab sendiri. .elaun tak dak pa..harap perisi la basic tu. 

Semua ini rezeki ALLAH bg..tak dak formula apa...Jangan pernah berhenti meminta. 
Bila Puan tu cakap ini first time untuk student ePJJ...Alhamdulillah..terima kasih ya ALLAH..terima kasih ya ALLAH.
Means ada lagi 8 sem..jika masih ada rezeki..bertamu kita kembali..


Layan moment yang memahat  & mengukir hati ..





Walaupon seseorang tidak dapat berpatah balik dan mencipta permulaan yang baharu...tetapi seseorang dapat bermula dari sekarang dan mencipta penamat baharu~











Sunday, March 12, 2017

Sel@ngkah ke Pentas Kental

Assalammualaikum w.b.t


Apabila kita membuat sesuatu keputusan maka dengan rela hati kita juga bersedia melakukan pengorbanan.
Alhamdulillah azam tertangguh terus digapai dipenghujung waktu dan usia.

Sesungguhnya aku beruntung kerana terpilih dan dipilih.
Bermula titik permulaan apabila satu ketika sahabat-sahabat yang sama-sama membuat permohonan ePJJ  5  tahun yang lalu telah graduate. Terasa masa begitu pantas berlalu. Tersentak dari lamunan dan angan-angan. Awat la xminta lain masa permohonan gagal.Sia-sia flash back.

Berbekal sisa semangat yang masih terkontang kanting.Bermula kehidupan penuh kental. Kental menhadapi cabaran. Maklumlah swasta memang jauh layanan daripada gomen. Perjalanan yang ranjau.

Dikala orang lain sibuk dengan ulangkaji..aku sibuk di press M11.
Hari first day exam jam 9.00pagi.Balik keja 1.00pg..tupon bos suruh balik 3.00pagi...Abis exam xda celebrate..ko masuk la keja balik..Cuti ulangkaji & cuti khas memang mimpila kecuali cuti exam.

Hopefully semangat terus subur sebab perjalanan masih panjang dan berliku. Tapi happy sebab bermula di sini develop myself. Keja bapa tahun mana pernah present dalam omputih. Ni ambik ko..

Sesungguhnya Ya ALLAH aku amat berharap terhadap sebarang rezeki pemberian yang Engkau berikan.Amin.

Kawan-kawan doakan makda ~











Saturday, February 11, 2017

My Best Friend

Assalammualaikum wbt
Kawan Tanya apa nama blog makde.
Hari ni makde buka..wow so surprise..
dah xda iklan.


still original
but klu Tanya code itu ini..
memang kelaut ..dah xingat.


Actually she org first yang introduce dunia hiking..dunia travel...dunia backpackers.


Nikmat melihat salah satu kebesaran Allah Ta'ala yang xsemua orang dapat.
Bawa makde keluar dari satu sempadan yang makde tidak jangka.
Titip pengalaman yang luar biasa dari biasa.
Bersama dgnnya beribu2 pic snap yang terhitung
sampai 500GB ...tunggu masa sesuai untuk frame semua sejarah.




Kami xsll berjumpa sbb jadual kerja makde yang lain dari lain.
Bertembung di taman syurga Al Fateh xpon di tasik..boleh kira dengan jari setahun berapa kali jumpa.


She is my best friend
Sbb dia selalu buat makde malu pada diri sendiri, malu pada ALLAH.
Sll buat makde ingat pada ALLAH.
Dia pangkat besar tapi sudi kawan dengan makde yang xdak calit pon.
One day jika dia Berjaya godek tulisan makde, ketahuilah dia kawan terbaik makde dunia akhirat.


InshaALLAH ada masa dan waktu...kita bersua lagi.


Rindu #Team srikandi Malaysia















Monday, January 19, 2015

Suci dalam Ilmu


 Finally..

Jika sourching...akan cari sampai dapat..


Suci dalam Ilmu

ilmu itu pelita hidup...
kunci setiap kejayaan...
alam maya terus ku terokai...
menempuh hidup hari muka...
tanpa ilmu didalam jiwa...
hidup terasa tak bermaya...
hanya arah tujuan membawa...
ke arah kejayaan kita ...
kita bersama...
ku mengharapkan kejayaan...
mengatasi rintangan...
tanpa putus asa dan bimbang...
terus berjuang...
cintaku pada ilmu...
sedalam laut biru...
cintaku pada ilmu...
setulus kasih ibu...
aku terus mencari...
menjelajah dunia...
tanpa merasa jemu...
kita maju bersama...
semoga azam teguh dan kukuh...
hingga ke mercu kejayaan...
semoga usaha yang kita lakukan...
mendapat keredhoan Allah...



lagu ini pada aku darjah 5..
why nak sangat lirik lagu nih..
sebab bila ada kem motivasi..
aku nak nyanyi lagu ni..

hahaha..
cercuba..

alang-alang bagi training..
bila melekat dalam hati..